1st testNyheder

Test af Sony Xperia Z2

Timing er alt. Og omend Sony kort tid efter Xperia Z1 allerede nu er klar med Xperia Z2 skyldes slet og ret, at både Samsung og HTC har lanceret deres nye flagskibe. Så derfor følte Sony det nødvendigt, at reagere hurtig. Og derfor kan vi allerede nu glæde os over et nyt flagskib også fra Sony. Men er der kun tale om en mild opdatering, eller er der mere? Det og andet vil vi se på i vores anmeldelse af Sony Xperia Z2.

På et personligt plan kan jeg li designet af både Xperia Z1 og Z1 compact. Der er noget rent og stilfuldt i Sony designet. Og det er godt at notere sig, at Sony har holdt fast i dette design. Ligesom de andre producenter holder man fast. Det betyder dog også, at på designfronten er der bestemt ikke nogen store revolution. HTC One (M8) er i samme stil som sin forgænger. Samsung Galaxy Z2 er i samme stil som sin forgænger. Og Xperia Z2 ligner – ja, en Xperia Z1.

Men der er forskelle. Der er nyheder. Seks måneder efter Xperia Z1 kom på gaden dukker nu i næste uge Xperia Z2 i de danske butikker, og efter vores test opdager vi hurtig, at den nye Sony model retter op på nogle af de svagheder, som Xperia Z1 har.

Vi starter med skærmen som nu er vokset til 5,2” og er nu langt bedre, når man betragter skærmen fra siden. Alt forbliver meget lyst og ikke meget skarpt. At se en YouTube video eller film er en sand fornøjelse på denne HD skærm. Eneste svaghed er dog, at skærmen specielt udendørs spejler lige lovligt meget. Det trækker desværre lidt ned ved udendørs brug. Indenfor til gengæld er skærmen det hvad de hos Volkswagen kalder Spitzenklasse.

Sony Xperia Z2 (4)

Fordi skærmen er vokset er dimensionerne ændret. Xperia Z2 er lidt længere, men også lidt smaller, tyndere og også lettere end sin forgænger. Hjørnerne er lidt rundere hvilket er en ergonomisk gevinst og så virker samlekvaliteten i topklasse. Under de små klapper gemmer sig adgangen til et microSIM kort slot samt microSD hukommelsesslot og USB tilslutningen. Men hvorfor gemt under klapper.

Det er fordi Sony Xperia Z2 er ikke kun støv- og vandtæt men også bedre beskyttet end en Galaxy S5. I tørre tal fakta hedder dette at Xperia Z2 er tæt efter IP58 standarten hvilket betyder, at du snildt kan tage din Xperia Z2 med i svømmehallen og have den med under vandet! Vi har prøvet det, og det virker fortræffeligt.

Sony har valgt at spendere Xperia Z2 et 3.200 mAh batteri, hvilket rækker til over 10 timers taletid eller over 8 timers surftid ved fuld lysstyrke. Det er immervæk to fulde timer mere end hvad forgængeren klarede. Og opladningstiden er og en snert hurtigere end ved forgængeren. Ikke voldsomme forbedringer, men mere optimeringer som man som bruger dog sætter pris på.

Lidt ligesom på en HTC One (M8) har Sony også at placere højtalerne øverst og i bunden fremadrettet hvilket giver en god lydoplevelse når man fx hører musik eller endnu bedre ser en film. Styrken og klangen er måske ikke så god som i en HTC men resultatet er mere end godkendt.

Som en moderne Smartphone så er der ingen grund at klage over forbindelsesmulighederne. 4G i den nyeste aftapning ligesom WiFi og NFC understøttes.

Så indtil videre er alt gået den rigtige vej. Men vi har også oplevet et punkt, hvor det er gået den forkerte vej. Kameraet. Udgangspunktet er, at Xperia Z1, Z1 Compact og den nye Xperia har et super godt kamera. I princippet det samme 20,7 MP kamera med LED lys og den samme Exmor RS sensor. Men det føles som om, at kvaliteten af billederne i Xperia Z2 halter en lille smule efter Xperia Z1. Måske er en opdatering på vej der lige små justerer dette. Når det er sagt, så taler vi om marginaler her som udgangspunktet er, at du får et kamera (der i øvrigt kan optage 4K videoer!) er snildt kan tage kampen op mod ”point & shot” pocket kamera – ja, jeg kan snildt forstille mig at jeg vil tage på ferie kun udstyret med kameraet i ”min” Xperia Z2.

Apropros kamera. Så er kameraet meget overbevisende under dårlige lysforhold. Her er kameraet det af Samsung Galaxy S5 meget overlegen, hvilket igen taler for kameraets anvendelighed i dagligdagen.

Lad os vende blikket på selve anvendelsen dvs. brugersystemet. Selvfølgelig er Xperia Z2 udstyret med den nyeste Android version sammen med en opdateret Sony UI. Ændringerne eller forbedringerne i Sony UI er minimale mens en nyhed er den feature vi kender Nokia eller LG – at banke på skærmen til at denne vågner. Bank to gange, og skærmen tænder.

Sony Xperia Z2 (1)

Og hvor hurtig arbejder den nye så? Sony har installeret en Snapdragon 801 processor der arbejder med 2,3 GHz og får hjælp af 3 GB RAM, hvilket i hverdagen betyder, at du har samme oplevelse som fx en Galaxy S5 eller HTC One (M8). Benchmark programmerne viser selvfølgelig forskelle, men ærlig talt. Disse tal er noget nørderne kan diskutere til bevidstløshed (sorry). Det hvad for dig som bruger er vigtig er, om oplevelsen er flydende uden lag eller andre små irritationsmomenter. Og Xperia Z2 vil ikke skuffe dig i hverdagen.

Og skuffet blev jeg bestemt ikke under testperioden. Jeg kan li designet og ikke mindst skærmen. Personligt kan jeg godt undvære en fingerskanner eller en pulsmåler, og skulle jeg selv sammensætte min perfekte Smartphone, så vil jeg ønske mig højtalerne fra HTC One (M8) i en Xperia Z2 samt HTC’s blinkfeed. Det vil i mine øjne være den perfekte Smartphone.

Men spørgsmålet er ikke om Xperia Z2 er en super Smartphone – det er den. Spørgsmålet er, om Xperia Z1 ikke er et interessant alternativ, hvis prisen spiller en stor rolle. Fordi hvis det ikke er nødvendigt for dig, at have det sidste nye, så vil du, hvis du kan li Xperia Z2 få næsten det samme i den ny noget billigere Xperia Z1. På den anden side – der er ingen tvivl, at Xperia Z2 er en bedre Smartphone end sin forgænger. Og personligt havde jeg ikke noget spor i mod, såfremt min egen private Smartphone netop var en Xperia Z2.

Desto længere jeg har prøvet Xperia Z2, desto gladere blev jeg for den.

Afslutningsvis skal vi nævne, at de første danske kunder få Xperia Z2 leveret med Sony Smartband så længe lager rækker. Desværre fik vi ikke mulighed for at teste denne combo her i begyndelsen af vores test, men vi håber snart at kunne være leveringsdygtig med en kort test af denne.

Billedgalleri af Sony Xperia Z2

Vi anbefalerRedaktørens valg

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comments (1)

  1. […] Test af Sony Xperia Z2 […]

Comment here