1st testNyheder

Test Samsung Galaxy S6 edge

Hvert år slås Samsung, HTC og Apple om tronen. Hvem laver den bedste Smartphone? Hvem har de nyeste ideer? Hvem sælger flest modeller? Hvilken Smartphone er bare den bedste?

Svarer er, at marked et i konstant bevægelse. Og det skal vi som kunder bare være glade for, idet det betyder at producenterne hele tiden prøver at gøre det bedre end sidst. Når vi så tester en nyhed, så er det udtryk for situationen lige her og nu. I dag. I morgen kan resultatet været helt anderledes. Og dog!

Mens iPhone går for den model som alle gerne vil slå, så var HTC i mange år den producent der havde det flottese design, men Samsung selv blev bange, såfremt man ikke præsenterede en eller anden nyhed hver måned. Dog er noget anderledes nu. Meget anderledes. Galaxy S6 edge er overhoved ikke som sine forgængere. Langt fra. Dette er slet og ret den bedste og flotteste Smartphone du kan købe, når den kommer i handlen i Danmark i næste måned.

Samsung har faktisk sendt to S6-versioner på gaden; vi har udelukket testet S6 edge modellen. Forskellen er, at skærmen er afrundet i siderne hvilket efterlader et sindssygt flot indtryk. Både foran og på bagsiden anvender Samsung Gorilla Glas 4 med et farvestrålende skær, mens rammen er af aluminium. Yep. Alu – ikke plastik! Dog må vi konstatere, at bunden i den grad ligner det af en iPhone 6….

Eftersom kanterne i siderne er meget tynde på grund af skærmen måtte pladsen til SIM-kortet flytte til toppen af S6 edge, men eftersom man jo ikke skifter ens SIM kort hele tiden er der fuldstændig underordnet.

På forsiden i bunden finder vi hjem knappen samt to sensorknapper med lys i.

Der er ikke plads til et micro SD-kort, så man må vælge den version med indbygget hukommelse (op til 128 GB) som passer bedst til ens behov. Går du efter topmodellen, så gør dig klar til at betale top dollar; uden abonnement taler vi om over 8.000 kr. og ærlig talt… her er min personlige smertegrænse passeret for længst!! Du kan også nøjes med 32 GB-versionen og så satse på en Cloud løsning eller du vælger S6 edge med tilskud fra dit mobilselskab. Hos 3 kan du fx kalde en 32 GB version for 6.270 kr. for din egen plus abonnement. Ja, det kan være dyrt at have god smag.

Men tilbage til det alle taler om. Skærmen. Hvordan er den så? Fungerer det med de kanter? JA! 5,1 ” fed oplevelse siger vi bare. Farverne og lysstyrken er fænomenal flot. Subjektivt set er dette den flotteste skærm i en Smartphone og objektivt set, har nogle af vores udenlandske kolleger bekræftet, at denne skærm har uovertrufne resultater hvad kontrast, farver og hvidspektre angår.

Med andre ord – du bliver ikke skuffet.

At benytte skærmen som søger ved fotooptagelse, eller for at se billeder eller film på er en udsøgt fornøjelse.

En praktisk fordel med skærmen er også at man kan bruge kanten til at vise klokken i siden når skærmen ikke er aktiv eller lige få en oversigt over misstede opkald m.m. Man kan også tildele ens kontakter forskellige farver så man med farven kan se HVEM der ringer. Alt dette mens man har vendt mobilen omvendt på bordet og dermed ikke forstyrrer et møde m.m.

Selvfølgelig kan man også bare ringe med en Samsung Galaxy S6 edge, men så synes vi at højtaler funktion engang imellem har en underlig lyd. Hvor man til gengæld ikke kan sætte en finger på er batteriværdierne; det 2.600 mAh-batteri efterlader et suveræn flot indtryk. Over 8 timers nonstop brug klares og opladningen gøres på kun 1.45 timer til 100 % fra nul. Suveræn god værdi. Og du behøver ikke at oplade med kabel eftersom S6 edge understøtter trådløs opladning.

Vi tog vores testeksemplar med til XFaktor finalen i Herning for at afprøve kameraet under dårlige lysforhold og ærlig talt, så er resultatet yderst imponerende. Der er tale om et 16 MP kamera som har masser af indstillingsmuligheder. Kamera funktionen starter ultra hurtig og indstiller lige så hurtigt meget skarpt. Næsten ingen ventetid og det er det man ønsker fra et kamera i en Smartphone.

Den indbyggede blitz efterlader også en god figur mens der på forsiden er et 5 MP kamera der også har en wide selfie funktion. Var der ikke nogen der påstod af selfies er på vej ud igen?

Lad os lige tale om home knappen i et par sekunder. Ja, der er en fingeraftryk skanner i knappen men i modsætning til tidligere behøver man ikke at svippe fingeren henover knappen men kan nøjes med at lægge tomlen eller pegefingeren blødt på knappen som på en iPhone. Det virker meget bedre!!

Pulsmåler. Ja selvfølgelig. Sensoren sidder ved siden af kameraet og arbejder sammen med Samsungs S Healh. Det minder os om, at vi også må nævne at Samsung langt om længe har set bort fra at proppe Galaxy S6 edge med en masse ligegyldige programmer der hedder Bloatware; tinge andre selskaber har betalt Samsung for at installere men som du som bruger hader, idet det bare er nytteløse programmer for det meste der optager plads. Man fristes næsten til at sige at Samsung har lyttet.

Men hvad for en motor er der egentlig i en Galaxy S6 edge? Som udgangspunkt er det den samme som i en alm. S6 hvilket konkret betyder at chips sættet kommer fra Qualcomm og er en Exynos 7420. Dette er en 64-bit-Octa-core processor og hvis alt dette ikke interesserer dig, så skal du bare vide at det sikrer en super god og hurtig flow når du arbejder med S6 edge. Men det er ikke kun processorens skyld men også det specielle, at Samsung anvender en UFS flash hukommelse som sikrer en energibesparende måde at hente data på uden at dette går ud over hastigheden.

At Samsung ikke benytter iOS ved de fleste efterhånden og at det er Android som Samsung benytter. Men – tidligere lagde Samsung deres eget ”skin” (TouchWiz) henover Android brugerfladen og det kunne tidligere godt være noget af en kamp, da det mildest talt ikke var flot. Men nu. Næsten ingen ting så man kommer meget tæt på den originale Android oplevelse som lige nu er Android 5.0.2.

Man kan også på den anden måde se, at Samsung har cuttet deres TouchWiz brugerfalde ned idet Samsungs OS-UI kombination fylder 5 GB MINDRE end det i den nye HTC One M9!

Så nu har vi haft ”vores” S6 edge testeksemplar i brug siden i fredags og kan allerede nu konstatere, at det bliver meget grædende øjnene når vi skal returnere S6 edge! Ja, så god er den!

Vi anbefalerRedaktørens valg

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here