1st test

Test Smartwatch Casio Edifice EQB-500

Hvis der er et ”buzz word” alle taler om så er det wearable devices, og ja, umiddelbart lyder det jo interessant med fx et Smartwatch – et ur der er intelligent og smart. Men lad os nu også være ærlige – giver det mening at læse mails på uret, når vi nu alligevel har mobilen på os hele tiden? Giver det mening, at tage en samtale med ens ur? Giver det mening, at batteritiden er lige så skuffende som på ens Smartphone, dvs. man kan aldrig gå i seng uden at alle ens devices er sat til opladning

En af de ure, der efter vores mening har givet lidt mening er fx Gear Fit (www.mobilbladet.dk/test-af-samsung-gear-fit) men muligvis hører Gear Fit mere i kategorien af sportstilbehør end et ur?

Men nu er vi faldet over et Smartwatch der efter vores mening giver mening; et som vi måske endda vil kalde det bedste Smartwatch som du kan købe i dag. Et ur, som ikke skal oplades hver dag og et ur, som du ikke bruger til at læse mails på eller som er en minature skærm af ens mobiltelefon. Nej, vi taler om et rigtigt ur der bare taler sammen med ens Smartphone. Vi er gået i gang med testen af Casio EQB-500… Og uret virker lovende.

Men lad os tage en ting ad gangen.

Hvorvidt man synes om et design er i sagens natur altid subjektivt, men når du spørger os, så synes vi rigtig godt om designet af Casio Edifice EQB-500. Rigtig meget endda. Men som så meget i livet drejer det sig om de indre værdier, så lad os hellere komme i gang og se på, hvorfor det der ligner et alm. armbåndsur IKKE er et alm. armbåndsur, men et Smartwatch. Ja, Casio Edifice EQB-500 ligner ikke et traditionelt Smartwatch, men det er et. Og baggrunden er nemlig, at du har mulighed for at forbinde uret via Bluetooth med din Smartphone uanset om den benytter Android eller iOS!

Til dette findes der i Google Play og i App Store en app som du installerer og så er der hul igennem. Og en af de bedswte features i min optik er det at indstille tiden – uanset hvor i verden du er. Selvfølgelig kender vi alt til de ure, der er forbundet til et radiosignal fx i Tyskland og dermed indstiller klokken. Men det kræver tid en masse indstillinger ligesom man skal holde uret i en bestemt vinkel osv. Ikke brugervenlig.

Men ens mobiltelefon har altid styr på klokken, idet det er muligt at bestemme, at tiden indstilles gennem netværket. Og på denne måde kender din mobil tiden, når du lander enten i Shanghai eller Los Angeles. Med Casio appen har du mulighed for at fortælle Casio Edifice EQB-500 hvor i verden du er, og så er det den lokale tid der vises på uret.

Selvfølgelig har Casio Edifice EQB-500 også dual-tid dvs. kan vise klokken i en anden tidszone på et lille ur i uret fordi så kan du fx holde øje med, hvad klokken er derhjemme mens du selv er i en anden tidszone – man ringer nødig hjem til fruen midt om natten.

Alene det faktum, at jeg via min Smartphone kan styre klokken på mit armbåndsur gør i min verden dette ur yderst interessant. Nu vil du sikkert sige, at dette kan de nye Smartphones også. Ja bevares. Men det skjuler ikke det faktum, at når jeg er ude og rejse skal have en armada af oplader med; en til min mobil, en til uret, en til ens tablet og så til ens bærbar…

Foruden klokken er det også muligt via ens mobil at indstille alarmen i uret – med andre ord det er bruger venligt og man kan gøre dette på den (store) skærm.

Det er også muligt, at Casio Edifice EQB-500 kan fortælle dig, om du har modtaget e-mails på din mobil, så hvis du venter på en vigtig mail, behøver du ikke at se på mobilen hele tiden. Det i sig selv kan være irriterende for andre såfremt du måtte være til et møde.

Billedgalleri Casio Edifice EQB-500

Her er brugervenligheden dog ikke kommet i mål, idet Casio appen kræver, at du indstiller alle info omkring mails i selve appen, fremfor at den kan tale sammen med din mobil. Så ret beset er Casio også bare en mail klient, der ser på serveren om der er ulæst mail og i bekræftende fald vises dette på en lille indikator på Casio Edifice EQB-500. Så ja, det virker som jeg foretrækker dette men Casio må altså lige arbejde på, hvordan disse informationer modtages, idet det er et overkill at måtte konfigurere appen til også at se efter mails.

Som det ses på billederne er der tale om et forholdsvis stort ur, men det er jo på mode nu om dage og uret er ikke en fluevægt på armen.

Al ti alt synes vi faktisk på nuværende tidspunkt, at Casio Edifice EQB-500 er noget af det bedste Smartwatch som du kan købe, idet der er tale om et smart ur der arbejder sammen med din mobil om det hvad der er vigtigt. Prisen for Casio Edifice EQB-500 starter ved ca. 4.000 kr.

 

Video af Casio Edifice EQB-500

 

 

Du kan læse mere om uret her: http://www.edifice-watches.com/asia-mea/en/collection/link_with_smartphone/EQB-500/

 

 

 

 

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here