Branchenyt

Til polarcirklen med Nokia 5800 XpressMusic

Som tidligere fortalt, gik turen i denne uge blandt andet til polarcirklen. Ja, den er god nok. Arjeblog hedder den lille flække i Sverige, der om vinteren har flere tysker end svensker boende, da netop her i dette område, rigtig mange bilproducenter tester deres kommende nyheder – så mens Maserati kørte rundt i en ny model, Mercedes kørte AMG-versionen af den nye E-klasse, eller Opel testede en ny coupé, så havde vi taget Nokia 5800 XpressMusic med – til vores kulde og vintertest!

Minus 20 grader stod der på termometeret om morgen, så ja, det er koldt. Hvad siger en mobil til dette mens den ligger i inderlommen på jakken – ingenting! Alt fungerede perfekt. Men det var nu ikke det vi var mest spændt på, men hvordan fungerer Nokias touchscreen med store vinterhandsker på. Kan man overhoved betjene telefonen, eller hur?

Hvis man modtager et opkald, kan man snildt fiske telefonen frem, og trykke på modtage knappen. Så det fungerer. Skal man lægge på, så er der heller ikke problemer med at ramme ”læg på” knappen. Så langt så godt. Nu skal vi selv fortage et opkald.

Med lidt øvelse, rammer man den rigtige ”knap”, så ja, man kan sagtens beholde handskerne på, og der er forsat respons fra skærmen. Har man dog et par ordentlige ”luffer” på, så møder man begrænsningen. Det er nemlig meget svært, at ramme tasterne i det numeriske tastatur rigtig. Jo, det kan godt lade sig gøre, men inden du bliver færdig, så vil det have været 100 gange hurtigere lige at tage handsken af, og så bruge tomlen eller pegefingeren.

SMS beskeder kan man til gengæld godt klare med handskerne på – så længe man bruger den ellers så udskældte stylus. Fordi med den i hånden, klarer man både sms beskeder eller andet med lethed – også i 20 graders minus. Så her har en touchscreen model med stylus faktisk en fordel.

Målsætningen med turen var kort og godt at se, om man kan benytte den nye Nokia 5800 XpressMusic i ”kulden”, og ligesom vores 1st test klarere Nokias første touchscreen model også denne disciplin med bravur. Vi kan endnu engang konkludere, at Nokia allerede med første skud har ramt plet.

Comment here