Nyheder

Tips: Tag flotte sommerbilleder med smartphonen

Sommeren står for døren, og der venter både ferier, lune aftener og masser af oplevelser forude – som selvfølgelig skal dokumenteres med masser af billeder. Sony Mobile giver deres bedste tips til, hvordan du tager fantastiske sommerbilleder og fanger stemningen med din smartphone.

Sommeren byder på masser af fantastiske motiver, der tager sig godt ud på billeder – blå himmel, farverige blomster, grønt græs, brusende strande eller fortryllende solnedgange. De fleste smartphones i dag har flere forskellige indstillinger og funktioner, hvor du med lidt øvelse og den rette teknik kan sikre flotte stemningsbilleder, der skiller sig ud fra mængden.

I dag er næsten alle mobiltelefoner udstyret med fremragende kameraer, som leverer billeder i virkelig høj kvalitet. Men én ting er den tekniske kvalitet af billedet såsom lys, farver, kontrast mm., noget andet er kvaliteten af selve motivet på billedet – komposition, format og den stemning, man gerne vil formidle. Der er mange faktorer, der spiller ind på, hvor flotte dine billeder bliver, og blot små ting kan gøre en stor forskel,” siger Morten Johansen, marketingchef hos Sony Mobile i Danmark.

Sony Mobile giver her seks råd til, hvordan du tager fantastiske sommerbilleder.

  1. Vælg det rigtige format

Højt format, bredt format eller panorama? Husk at skifte mellem de forskellige formater og vælg dét, der passer bedst til dit motiv. Panoramabilleder egner sig eksempelvis bedst til betagende landskabsbilleder såsom en solnedgang på stranden. Her får du nemlig mulighed for at medtage langt flere af de nuancer, der udspiller sig i både himmel og hav. Når du skal vælge mellem højformat eller bredformat, så sørg for at kigge efter de naturlige linjer i motivet og følg dem.

  1. Brug omgivelserne

Øv dig i at bruge dine omgivelser til at fange smukke detaljer. Fang evt. solens smukke lysstråler gennem trækronerne i skoven, spejlinger i vandet eller gå helt tæt på strandens bund for at opdage smukke detaljer i de glitrende muslinger og sten.

  1. Undgå at zoome

Selvom kameraerne i mobiltelefonerne tager gode billeder, kan man ikke komme udenom, at billederne bliver slørede, når man zoomer. Gå hellere tættere på motivet, så du undgår at zoome eller tage billedet fra afstand, og beskær det efterfølgende. På denne måde vil du opnå en langt højere kvalitet i dine billeder.

 

  1. Drop blitzen

Det kan være fristende at slå blitzen til, når solen hænger lavt på de lune sommeraftener, men prøv at lade være. Billeder med blitz bliver sjældent gode, og de kommer nemt til at fremstå udvaskede. Billederne må hellere være for mørke end for lyse, da det er nemmere at redigere dem lysere efterfølgende og stadig opnå et godt resultat.

 

  1. Placer dig korrekt i forhold til solen

Hvis du tager billeder mod solen, kan det objekt, du ønsker at fotografere, hurtigt ende med at fremstå som en helt mørk silhuet. Prøv i stedet at tage billedet fra den modsatte side og få objektet til at fremstå klarere. Alternativt kan du bruge blitzen til at oplyse objektet forfra.

 

  1. Slå HDR-indstilling til

Når du fotograferer et motiv med både meget lys og mørke områder tilstede, kan det være svært at få alle nuancerne med. Slå HDR (High Dynamic Range) til, når du tager billeder for at opnå en større farvedynamik.

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here