Branchenyt

TT-sammenlægning afsluttes i Jylland i næste uge

Uge efter uge har du her på mobilbladet.dk kunne læse, hvordan Telia og Telenor var i færd med at lægge deres netværk sammen. Og nu afsluttes denne enorme arbejde natten til tirsdag i næste uge i Aarhus.

Sammenlægningen af Telia og Telenors netværk i Aarhus betyder, at kunderne i dette område nu dækkes af 165 og ikke som tidligere af 160 sendemaster; hvis man er Telia kunder.

”Vi er utrolig stolte af snart at kunne præsentere kunderne for, hvad der unægtelig vil blive Danmarks mest fintmaskede netværk, og alene i området i og omkring Aarhus N forventer vi at dække 23 % flere af beboerne med indendørs 3G og udvide den geografiske dækning med 8 %. Udover en bredere dækning vil kunderne også mærke forskel i kvaliteten af netværket – fx færre afbrudte opkald – samt mere kapacitet, hvilket giver en langt bedre oplevelse med data via smartphones, tablets og laptops med dongle,” siger Heine Wieben Rasmussen, netværksspecialist i Telia.

Resultater efter sammenlægningen i Jylland:

  •  Antallet af afbrudte opkald (dropped calls) er reduceret
  •  Stigning i den indendørs, geografiske dækning
  •   Stigning i den indendørs, populationsmæssige dækning
  •   Ekstra kapacitet er tilføjet i netværket
  •  Øget hastighed med data i udvalgte områder
  •   Bedre kvalitet i netværket

Sammenlægningen af de to netværk er stærkt styret af faste målinger, som skal sikre, at kunderne ender med det bedst mulige netværk og mærker mindst muligt til selve arbejdet.

”Et netværk er ikke bare ’plug-and-play’, og det er langt mere komplekst, end hvad man kan koge ned til antallet af master. Derfor arbejder vi efter en lang tjekliste, som favner både dækning, samtalekvalitet og oplevelsen med data. På den måde sikrer vi, at kundeoplevelsen som helhed forbedres i de enkelte områder, efterhånden som vi ruller ud,” siger Heine Wieben Rasmussen.

Sammenlægningen af 3G-netværkene afsluttes i næste uge, hvor de slås sammen i Aarhus, Aarhus N, Frederiksbjerg, Højbjerg, Tilst, Brabrand, Åby, Hasle, Vejlby Risskov og omegn natten til tirsdag. Selve arbejdet med at lægge de to netværk sammen er forbundet med en kort nedetid, hvor den pågældende mast sættes kortvarigt ud af drift, hvorfor dette arbejde foregår om natten. Efterfølgende rettes masterne til, så man opnår den optimale indstilling, hvilket typisk tager et par dage, men kan vare op til et par uger.

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here