Nyheder

Vi checker priserne med mobilen når vi er i butikkerne

Mens stadig mere julegaveshopping er rykket online, viser en ny undersøgelse, at danskerne i høj grad også udnytter nettet, når vi handler i fysiske butikker. Næsten halvdelen af os bruger mobilen til at tjekke priser, når vi er ude at shoppe, og 3 ud af 10 synes, det er helt fint fx at prøve varen i en butik for derefter at købe den billigere online.

Det smarte løbeur, som du har tænkt dig at give din søster i julegave, føles helt rigtigt, når du tjekker det ud i din lokale sportsforretning. Det bliver hun glad for. Men på din mobil kan du se, at uret faktisk kan fås 200 kr. billigere på nettet end her i forretningen, så du beslutter at bestille uret på nettet og går videre ud i byen på julegavejagt.

Bevæbnet med et utal af tilgængelige mobil-apps, der på et splitsekund kan tjekke online-priser på alt fra kameraer til bøger og angorasweatre, kan vi nemt sikre os, at vi gør den bedst mulige handel, når vi fx er på julegavejagt. Den mulighed udnytter næsten halvdelen af os (45 %). Det viser en ny undersøgelse fra Telia og analyseinstituttet YouGov. Blandt de 18-34-årige er andelen, der bruger mobilen til pristjek, hele 57 %, og tendensen er mest udbredt blandt mænd i Københavnsområdet.

Er det så i orden at fravælge den fysiske forretning, hvor man fx har prøvet en lækker skjorte eller testet et kamera, for i stedet af købe produktet i en webshop? Det er et spørgsmål, som deler danskerne. Flere end hver tredje (34 %) synes kun i mindre grad eller nogen grad, at det er en fair opførsel, mens 30 % i høj eller meget høj grad synes, at det er helt OK. Blandt de yngre voksne (under 34 år) synes hele 45 %, at det er i orden at udnytte pristjek-apps til at gøre den bedst mulige handel.

Hos Telia, der både har fysiske forretninger og webshop, mener privatkundedirektør, Christoph Nørgaard, at det skal være op til kunderne at vælge, hvordan de vil handle.

”Vores kunder har en gang imellem brug for at møde en ekspedient med faglig indsigt, som kan guide i forhold til nogle personlige behov. Andre gange ønsker man blot at bestille et produkt ved nogle få klik hjemme fra sofaen. Vi monitorerer naturligvis løbende disse ønsker og tilpasser vores tilbud i forhold til kundeadfærden. Fx har vi netop afviklet vores gadesalg af abonnementer, fordi det hverken lever op til vores servicemål om kvalificeret personlig rådgivning eller bekvem online service,” siger Christoph Nørgaard.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here