Branchenyt

Vi har set nærmere på den nye LG G3

Når LG inviterer til deres store drengs fødselsdagsfest, er underholdningen langt fra simpel. Vi sidder I shuttle-bussen på vej til konferencesalen Battersea Evolution, i det centrale London. Her står en mindre hær af LG folk og skuespillere i service outfits klar til at støtte op om, og afkomplicere dagen for alverdens teknologi-journalister og mobilinteresserede – Okay, skuespillere er de nok ikke, men man mærker at der bliver gjort en ekstra indsats på tværs af LG holdet i dag. Det er selvfølgelig fordi der er launch-day for den nye G3 og lignende events foregår samtidigt i flere af verdens storbyer. Ja, LG har pusten til at lave bølger på mobilscenen og for kort at blive ved hav-metaforet kan vi spørge: har G3’eren så balancen til at holde sig på bølgens tinde?

I hvert fald har de fanget noget af det rigtige når det kommer til brugeroplevelsen, ”Simple is the new smart” som Dr. Ramchan Woo og den overvældene scene-produktion prøver at sige til os. Mange af G3’erens nye tiltag inden for brugervenlighed (usability) handler netop om at skære ind til benet og gøre afstanden fra handling til resultat så kort som mulig – den har vi vidst hørt før, men hvad mener LG det betyder?

Færre forudinstallerede apps – er lig mere plads til musik, video og dine egne ynglings apps.

Smart notifications – vil forsøge at komme dig i forkøbet med diverse påmindelser som f.eks. at huske paraplyen når det regner, afinstallere ubrugt software, eller at du skal huske RSVP’en når du misser en aftale i kalenderen. Det bliver interessant at se, hvor relevante disse påmindelser er på længere sigt.

Laser Auto-Focus – Som et forbedret målingsredskab skal ’Laser AF’ mindske mængden af slørrede billeder og hurtigere finde fokus i billedet, altså tage billeder hurtigere. Efter sigende kan G3’eren fange fokus på omkring 200 millisekunder, det er hurtigt og ser ud til at virke!

Knock Code – ”knock knock, who’s there?” med et personligt banke-på-mønster kan du låse G3’eren op fra standby og komme direkte til menuen. Det virker intuitivt og spiller ind til secret-agent faktoren da G3’eren ikke giver feedback, før den rigtige kode bankes ind. Knock Code rummer 80.000 forskellige kombinationer, desværre ikke 80.000 forskellige knock knock jokes.

Wireless Charging – En lade station følger også med, placér G3’eren her og så lader den uden brug af stik og ledninger – vel og mærke hvis du har sat lade stationens ledning i et stik… øhm.

Smart Keyboard – skal minimere mængden af stavefejl som følge af tykke tommelfingre og dårligt interfacedesign. Smart Keyboard lader dig justere størrelsen på keyboardet og indfører en ny vinkel på automatisk stavekontrol; med simpel tommelfinger gestikulering laver G3’eren ord-rettelser og hjælper med at afslutte de lange ord. En mester i typing vil kunne få det her til at se ret vildt ud.
LG har forstået at vi i fremtiden gerne vil have hurtigere teknologi, men at fokus skal være på at gøre oplevelsen så simpel og flydende som mulig. G3’erens usability tiltag går også i den rigtige retning, men du finder stadig menuer, hvor kompleksiteten kan være svær at begrunde.

Quad HD – det er hér G3 rykker.

Yes, så er vi nået til magien – helt ny Quad HD teknologi hiver G3’erens skærmopløsning op på overvældende 2560×1440 pixels, med et 5.5” display er det lig 538ppi og hold op hvor ser det godt ud når du står med den i hånden og ser demonstrationsvideoerne rulle. Sammenlignet med 200ppi som vi kender fra Fuld HD, er LG’s nye flagskib i stand til at dæmpe baggrunds støjen og sløve tiden omkring dig i de første par sekunder du ser den 5.5” store skærm folde sig ud – det her er altså imponerende, vi håber batteriet holder.
Vi forlader Battersea Evolution’s konferrence lokaler efter en konkret præsentation og lidt hands-on-experience med G3. LG har meldt deres nyeste spiller ind i kampen om smartphone-kunderne og står i god forlængelse af den gamle G2, med et kniv skarpt billede og retning mod en simplere brugeroplevelse.

Comment here