Branchenyt

Vores måde at se TV på ændres

TV stationerne mister seer – i hvert fald traditionelle Tv-seere. Dem der ser TV på det store stuealter. Flere og flere vælger nemlig at se TV når man selv ønsker det, og ikke når Tv-stationerne siger du skal du se film eller serie X kl. 18! Nej, vi vil selv bestemme. Og mange eksperter på området mener også, at vi i fremtiden mere og mere selv vil sammensætte den programflade vi ønsker. På tidspunkter hvor vi selv ønsker at se TV.

Det betyder unægtelig, at TV via ”nettet” vil vokse og nu har Telenor taget pulsen på danskerne for at se, hvad du og vi mener om dette.

Over én million danskere er parate til at droppe det gammeldags flow-tv og i stedet udelukkende se tv på internettet. Det viser en ny undersøgelse fra Telenor. Nye streaming- og on-demand-muligheder giver fuld kontrol over sendefladen og ændrer vores måde at se tv på.

Nye streaming-tjenester og on demand-tv kan fremover afløse det gammeldags flow-tv, og danskerne er parate. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Telenor.

26 procent af danskerne svarer nemlig ja til, at de i løbet af de næste 1-3 år godt kunne forestille at gå over til udelukkende at se tv på internettet. Det svarer til, at over en million danskere melder sig klar til at skrotte det gammeldags fjernsyn til fordel for de nye internetbaserede tv-løsninger på computer, tablet eller de nye såkaldte smart-tv.

”Det vi ser nu, er hvordan kombinationen af gode streaming-tjenester, stadig hurtigere bredbåndsforbindelser og de nyeste smartphones og tablet pc’er virkelig kommer til at udfordre det traditionelle flow-tv. Vi får dagligt denne udvikling bekræftet, når vi ser på den stigende datatrafik, som kunderne hiver igennem vores netværk, hvilket i høj grad er drevet af tv, video og film på nettet,” siger Mikkel Torsting, der er privatkundedirektør i Telenor.

I dag ser kun 3 pct. af danskerne udelukkende tv på nettet, mens over halvdelen af os udelukkende ser tv på et gammeldags fjernsyn. Godt en tredjedel benytter sig af begge muligheder.

Vi vil selv bestemme over tv’et

Ifølge Mikkel Torsting har de nye muligheder for streaming og on-demand-tv taget danskerne med storm de seneste år.

”Vi står foran et afgørende skifte i folks tv-vaner, og det hænger tæt sammen med internetrevolutionen. De fleste danskere kan jo nærmest ikke forestille sig et liv uden internet, hvor man selv kan finde, hvad man skal bruge, når man skal bruge det. Den adfærd og forventning bliver nu overført til tv: Det ikke er vigtigt, hvilken tv-station der sender programmet – det der betyder noget, er at man, helt i internettets ånd, selv kan bestemme, hvad man vil se, og hvornår man vil se det,” fortæller Mikkel Torsting.

 

Comment here