AppsNyt tilbehør

watchOS 2 på vej

Apple løftede tidligere på ugen sløret for watchOS 2, den første større opdatering til Apple Watch, og giver dermed udviklerne de rette værktøjer til at bygge hurtigere og mere kraftfulde apps, som kan køre direkte på Apple Watch. Fra og med i mandags kan udviklere udnytte de nye innovative hardware-funktioner i Apple Watch, som f.eks. Digital Crown, Taptic Engine og pulssensoren samt API’er til software, til at bygge nye app-oplevelser. watchOS 2 bliver tilgængeligt for Apple Watch-brugere dette efterår og omfatter også nye urskiver samt oplysninger om apps fra tredjeparter, såsom komplikationer med urskiven, og nye kommunikationsfunktioner i Mail, Friends og Digital Touch.

“Vi er begejstrede over den feedback, vi får fra Apple Watch-kunder, og efter blot få ugers tilgængelighed er vi nu spændte på, at udviklerne starter med at bygge originale apps til watchOS 2”, siger Kevin Lynch, Vice President of Technology hos Apple. “Vi tror, Apple Watch-brugerne vil elske at kunne se oplysninger fra deres yndlingsapps direkte på urskiven, og at de vil nyde de mange nye oplevelser, som udviklerne kan fremtrylle, nu hvor de har adgang til endnu flere innovative funktioner i Apple Watch”.

WatchKit til watchOS 2
Udviklerne har allerede lavet tusindvis af apps til Apple Watch, og WatchKit giver dem nu adgang til vigtig hardware, såsom Digital Crown, Taptic Engine, pulssensor, accelerometer og mikrofon. De nye API’er til software åbner op for afspilning af lyd, video og animation, og med den nye ClockKit-struktur kan udviklerne vise deres data som komplikationer på urskiven.

Disse nye værktøjer sætter udviklerne i stand til at gøre deres apps mere robuste. Strava kan f.eks. følge din puls mere præcist, mens du er ude at ride eller løbe ved at anvende data fra pulssensoren og accelerometeret, Insteon giver brugerne mere præcise kontrolfunktioner til at dæmpe lyset eller styre temperaturen med Digital Crown, indehaverne af en Volkswagen kan modtage haptisk feedback, når deres bildør er blevet låst; WeChat omfatter lydbeskeder med mikrofon; og Vine kan hoste og afspille video direkte i appen.

Nye Apple Watch-funktioner
Med watchOS 2 og de nye Foto- og Fotoalbum-urskiver kan du lave dit yndlingsfoto om til en urskive eller se billeder fra dit favoritalbum, hver gang du løfter håndleddet. Med Tidsforløb-urskiven kan du vælge blandt et udvalg af tidsforløbsvideoer, som er optaget på ikoniske steder igennem et helt døgn, blandt andet i New York, London og Shanghai.

Med den nye Time Travel-funktion kan brugerne bladre med Digital Crown for at kigge nærmere på hændelser i fremtiden (og fortiden), herunder kommende møder eller aktiviteter, temperaturer for den næste uge og oplysninger fra apps fra tredjeparter, såsom oplysninger om kommende flyafgange.

Den nyeste Apple Watch-software giver flere kreative måder at kommunikere på. Med Mail kan du svare hurtigt ved at bruge diktat, Smart Replies eller emoji. Du kan oprette flere Friends-skærme med op til tolv venner på hver, og nye venner kan tilføjes direkte på Apple Watch. Med Digital Touch kan du tegne og sende skitser med flere farver på det samme lærred, hvilket giver dig flere værktøjer til kreative skitser.

Yderligere funktioner i watchOS 2 omfatter bl.a.:

  • Nightstand Mode, som forvandler Apple Watch til et vækkeur, hvor Digital Crown og knappen i siden tjener som slumre- og sluk-knap for alarmen
  • muligheden for at bruge butikkers bonusordninger samt kredit- og debetkort udstedt af butikker med Apple Pay, som kan tilføjes til Wallet
  • understøttelse af Transit i Maps*, så du kan se detaljerede trafikkort og køreplaner, herunder gåvejledninger til nærmeste station med nøjagtigt afmærkede indgange og udgange
  • træningsprogrammer fra tredjeparts fitness-apps, som bidrager til dine daglige mål for Bevægelse og Motion
  • brug af Siri til at starte bestemte træningssessioner, starte Glances og besvare mails samt
  • Aktiveringslås, som brugerne kan anvende til at sikre deres Apple Watch med deres Apple-id og forhindre en anden bruger i at slette eller aktivere enheden, hvis den mistes eller stjæles.

Tilgængelighed
watchOS 2 bliver tilgængeligt dette efterår som en gratis opdatering til Apple Watch. Apple Watch kan bruges sammen med iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 eller iPhone 6 Plus med iOS 8.2 eller nyere. iOS 9 SDK beta inkl. WatchKit til watchOS 2 er tilgængeligt med det samme for iOS Developer Program-medlemmer på developer.apple.com/watchkit. Der tages forbehold for ændringer i funktionerne. Nogle funktioner er måske ikke tilgængelige i alle lande eller på alle sprog.

*Transit-oplysninger i Maps vil være tilgængelige i udvalgte, storbyer dette efterår, herunder Baltimore, Berlin, Chicago, London, Mexico City, New York, Philadelphia, området omkring San Francisco Bay, Toronto og Washington DC samt i mere end 300 byer i Kina, bl.a. Beijing, Chengdu og Shanghai.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here