BranchenytNyheder

3 er klar med 4G tale

Nu kan kunder hos teleselskabet 3 foretage talekald via 4G-nettet – den nyeste generation af mobilnetværk. 4G-teknologien giver kunderne en række fordele i form af bl.a. hurtigere opkaldstid, bedre lydkvalitet og en smidig overgang fra wi-fi opkald. 4G tale bliver en del af alle 3’s Fri Tale abonnementer.

Privat- og erhvervskunder hos 3 med Fri Tale abonnementer og en iPhone 6 eller en nyere iPhonesamt kunder med en Sony XZ eller Sony X Compact kan som noget nyt foretage opkald over 3’s 4G net. Når kunderne har opdateret deres iPhones med Apple’s seneste version af iOS (10.3), så vil 4G tale automatisk være slået til. 3 har over tid klargjort sit netværk til at understøtte 4G tale, og kan nu i samme ombæring også åbne op for wi-fi opkald på de nyeste Android mobiler.

Automatisk handover, bedre hastighed og lydkvalitet

Når 3 rykker opkald over på 4G-nettet, så vil kunderne bl.a. opleve en reduceret opkaldstid, hvis de ringer til en person, som også har mulighed for 4G tale. Det betyder, at tiden fra man ringer op, til opkaldet går igennem, vil være omkring to sekunder frem for 6-10 sekunder. Ifølge 3’s netværksdirektør, Kim Christensen er den største fordel ved 4G tale dog den automatiske ’handover’ fra wi-fi opkald til 4G netværket.

”Da vi i marts 2016, som det første teleselskab i Danmark, lancerede wi-fi opkald, løste vi problemet for de kunder, som befinder sig i bygninger, hvor mobilsignalet har svært ved at slippe ind. Med 4G tale gør vi det muligt for disse kunder at fortsætte en samtale, selvom de forlader bygningen og wi-fi signalet. Dermed kan vi levere en bedre og mere smidig mobiloplevelse,” siger Kim Christensen, og fortsætter:

”Ringer man til en modtager, som også er på 4G tale eller wi-fi opkald, vil man også opleve en bedre lydkvalitet. Det bliver desuden muligt at bruge 4G tale og 4G data samtidigt, idet telefonen ikke længere behøver at skifte over på 2G eller 3G for at foretage et talekald.”

Fra kredsløb til IP-opkald

4G tale går i branchen under navnet Voice over LTE – eller bare VoLTE. Med 4G tale flytter 3 telefonsamtalen fra at være et ’gammeldags’ kredsløbskoblet opkald til et IP-opkald, og dermed ’fylder’ opkaldet mindre i netværket. Dette åbner ifølge 3 op for en masse potentialer netværksmæssigt, da man samtidig frigiver plads i 3G-nettet og dermed kan udnytte radioressourcerne bedre.

”Ved at introducere 4G tale ser vi igen fordelene ved, at den mobile teknologi bliver ved med at udvikle sig. Teknologien tillader os hele tiden at optimere kvaliteten og udnytte de potentialer, der er i forhold til vores kunders mobiloplevelser. Med aktivering af 4G tale i vores netværk kan talekaldene foretages både på 3G-nettet, 4G-nettet eller som wi-fi opkald. I takt med at flere og flere mobiltelefoner kan håndtere 4G tale, vil de fleste opkald – og på et tidspunkt alle talekald, foregå via 4G nettet”, siger Kim Christensen, netværksdirektør hos 3.

Samtidig med lanceringen af 4G tale vil Android kunder med følgende telefoner kunne benytte sig af wi-fi opkald: Sony Xperia XZ, Sony Xperia X Compact, Samsung Galaxy S6 Flat, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S7 Flat, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung A3 (2017), Samsung A5 (2017).

HVAD ER 4G TALE?

4G tale kaldes også ”Voice over LTE” (forkortet VoLTE) og er en ny teknologi, der giver mulighed for, at man kan foretage og modtage opkald via 4G-mobilnettet, som ellers hidtil udelukkende har været brugt til data. Med 4G tale flytter man telefonsamtalen fra at være et ’gammeldags’ kredsløbskoblet opkald til et IP-opkald, og dermed ’fylder’ opkaldet mindre i netværket og giver også mulighed for bedre kvalitet i opkaldet.

FORDELE VED 4G TALE

Automatisk handover fra wi-fi opkald til 4G tale

Bedre lydkvalitet

Reduceret opkaldstid (fra du starter opkaldet, til det går igennem) (4G til 4G)

4G tale og data kan bruges samtidigt

PLAN FOR UDRULNING AF 4G TALE HOS 3
– Fra den 29. marts udruller 3 løbende 4G tale til privat- og erhvervskunder, som har et Fri Tale abonnement og en nyere iPhone (6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE, 7, 7 Plus) eller en af Android telefonerne Sony XZ, Sony X og Sony X Compact.

– 4G tale forventes at komme til Samsung S7 og S7 Edge i løbet af få måneder.

FAKTA OM 4G TALE

4G tale vil automatisk blive aktiveret med den nye iOS 10.3 opdatering til iPhone

– Kunder med Sony XZ, Sony X og Sony X Compact har allerede fået 4G tale aktiveret
– Både kundens mobiltelefon og abonnement skal understøtte 4G tale

– 4G tale koster ikke ekstra hos 3, men indgår som en del af Fri Tale abonnementerne for både privat- og erhvervskunder
– Efter den nye iOS 10.3 opdatering bliver 4G tale muligt på nyere iPhones (6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE, 7, 7 Plus) samt Sony XZ, Sony X og Sony X Compact.

Læs mere om 4G tale på 3.dk: www.3.dk/4Gtale.
HVAD ER WI-FI OPKALD

Med wi-fi opkald får man mulighed for at omdanne sin router til en indendørs mobilmast. Det betyder, at hvis man som kunde befinder sig i et nybygget hus med energibesparende ruder og moderne isolering, hvor mobilsignaler har svært ved at trænge igennem, så kan telefonen vælge husets wi-fi signal som trådløs mobilforbindelse. Når først wi-fi opkald er slået til i telefonens indstillinger, så vælges det netværk med det bedste signal, når kunden forsøger at lave et opkald eller sender en sms. Wi-fi opkald har indtil nu været udbudt på nyere iPhones, men vil fremover også være tilgængelig på visse nyere Android telefoner.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here