Branchenyt

Danskerne er vilde efter Virtual Reality

Virtual Reality-teknologien står foran sit helt store gennembrud. Telia registrerer rekordhøj forhåndsinteresse for Samsung Galaxy S7 og S7 edge, hvor brugerne får en Virtual Reality-brille med i købet.

Virtual Reality skaber en digital virkelighed, der giver brugeren en 360 graders oplevelse af at befinde sig i en 3D-verden. Mulighederne for helt unikke oplevelser er dermed uendelige – fra de vildeste rutsjbaneture til virtuelle rumvandringer – og efterspørgslen på smartphones, briller og software, der kan skabe Virtual Reality, er eksploderet.

Men hvorfor er det først nu, at den teknologi, vi har hørt om siden 80’erne, får sit folkelige gennembrud? Det har fremtidsforsker og stifter af Innovation Lab, Preben Mejer, et bud på:

”I sin spæde begyndelse var Virtual Reality en meget hakkende oplevelse, der fremstod som en Lego-konstruktion. Det var resultatet af dårlig opløsning i skærmene og en begrænset hastighed i netværket. I dag har vi smartphones med masser af regnekraft og stor båndbredde, og derfor er tiden nu moden til, at Virtual Reality for alvor kan blive allemandseje”.

Og danskerne er med på bølgen. Det mærker privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard, tydeligt:

”Salget af Samsung Galaxy S7 og S7 edge er gået over al forventning, og jeg er sikker på, at en del af succesen skyldes Virtual Reality-brillen, som kunderne får med, når de forudbestiller telefonen. Det er første gang, vi sælger Virtual Reality-udstyr i Telia, og det lader til, at danskerne er klar til at tage imod den nye teknologi”.

Netop smartphonen vil ifølge Preben Mejer spille en afgørende rolle i udbredelsen af Virtual Reality:

”Smartphonen vil her i begyndelsen fungere som den primære skærm for Virtual Reality. Senere vil vi se teknologien implementeret i bilens forrude og vores vinduer i hjemmet, og efterhånden vil processorkraften – og dermed det, der reelt udgør vores smartphones – smelte ind i brillerne. Man taler faktisk om, at smartphonen er forsvundet i 2025, hvor Virtual Reality-brugerfladen tager over”.

Denne teknologi vil med tiden åbne op for et hav af anvendelsesmuligheder på tværs af brancher:

”Teknologien vil formentlig bryde igennem med spil, hvorefter underholdning og oplevelser vil følge. Vi taler på sigt om de helt store perspektiver, hvor Virtual Reality har potentiale til at gøre ekstremt komplekse problemstillinger forståelige, fordi man pludselig kan gå inde i grafer og opstillinger og forstå meget mere i den 3D-verden, man befinder sig i. Det vil også være muligt at besøge fortiden og fx opleve romernes hverdag, eller gå en tur i kroppens mikroverden af bakterier”, slutter Preben Mejer.

Det eksklusive forsalg af Samsung Galaxy S7 og S7 edge med Virtual Reality-brillen slutter hos Telia og andre teleselskaber torsdag den 10. marts.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here