Branchenyt

Lenovo køber Motorola af Google

Som et lyn fra en klar himmel kommer beskeden fra Google-chefen Larry Page i dag. Google sælger Motorola til Lenovo for 2,9 milliarder US-dollar! Og dermed bliver Lenovo nu den 3. største spiller på Smartphone-marked. Lenovo vil fortsætte med at køre Motorola som selvstændig brand.

Overraskelsen til dette salg er stor. På den ene side har der ikke været nogen forlydender om, at Google vil sælge Motorola. Og på den anden side, har Google først købt Motorola selv tilbage i 2012. Baggrunden for salget er, at Google jf. Larry Page vil koncentrere sig stærkere på Android platformen.

Inden salget dog kan gennemføres, skal dette godkendes både af de amerikanske og kinesiske myndigheder.

Google købte Motorola for 12,5 milliarder US-Dollar i 2012 og en del af handlen var en lang række patenter som dog vil fortsætte i Googles hænder. En fordel med salget af Motorola for Google er dog, at Google ikke længere er Smartphone producent, og dermed har det nemmere overfor andre Smartphone producenter der anvender Android-platformen såsom Samsung.

Lenovo til gengæld ønsker med købet at styrke sin position på det amerikanske marked og derfor fører Lenovo branded „Motorola“ også videre. Samme fremgangsmåde som kineserne lavede, da man overtog IBM-Notebook branden Think Pad.

Med overtagelsen af Motorola bliver Lenovo nu nummer 3 i Smartphone-marked med ca. 6% markedsandele; dog noget efter de to førende producenter Apple og Samsung med henholdsvis 17,6% og 29,6 % markedsandele.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here