Branchenyt

Leveringsproblemer af Nokia 6230

NOKIA HAR IFØLGE den europæiske udgave af Wall Street Journal (WJS) bekræftet, at selskabet for tiden har store leveringsproblemer af succes modellen 6230. Ifølge en talsmand fra Nokia kan virksomheden ikke producere de nødvendige komponenter hurtig nok.

Leveringsproblemerne kommer på et meget uheldigt tidspunkt for Nokia. Nokia har både måtte konstatere en tilbagegang af omsætningen i 2. kvartal 2004 samt tab af markedsandele, og har sidst og ikke mindst måtte sænke priserne på en lang række modeller. Succesen med 6230 vil ellers kunne bidrage positiv i denne sammenhæng. På grund af leveringsproblemerne bliver det svært for Nokia at kunne følge med efterspørgslen.

Konkurrenterne som fx Motorola og Samsung lancerer en lang række nye og spændende modeller til efteråret, og ifølge WJS har Nokia behov for en serie af succes modeller for at kunne indhente de tabte markedsandele. I årets 2. kvartal var det specielt kameratelefonerne der igen pustede til den globale vækst. Der blev i 2. kvartal solgt globalt ikke mindre end 157 millioner mobiltelefoner.

Til trods for at Nokia har tabt markedsandele i løbet af de sidste 12 måneder er det stadig Finnerne der ubestridt er nummer 1 med 31 %. Motorola kan stadig holde 2. pladsen med 15 % mens Samsung ånder Amerikanerne i nakken med 14 % markedsandele.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here