1st test

Nokia 6230

MODELBETEGNELSEN SIGER ALLEREDE det hele – 6230 er den nye moderne efterfølger til 6210 og skal dermed være den nye og moderne business telefon fra Nokia. Eller hvad er 6230 nu for en type telefon?

Det er lykkes Nokia, at proppe alle mulige features og multimedia i den kun 97 g lette og 103 x 44 x 20 mm lille mobiltelefon så spørgsmålet om målgruppen må være berettet.  Eller har vi her at gøre med en slags crossover til både den travle forretningsmand og en top moderne multimedie telefon som de yngre køber fortrækker?  Da Nokia præsenterede telefonen første gang i Brisbane i Australien den 28. oktober sidste år, blev telefonen også præsenteret som et ”must have tool for mobile professionals” og det dækker vel det meste og de fleste. Uanset målgruppen, lad os nu se lidt nærmere på 6230.

Det første man får i tankerne, når man holder 6230 i hånden er ordet kvalitet. Kvalitet i de valgte materialer, kvaliteten af tastaturet og kvaliteten af specifikationerne. Men en ting ad gangen.

Nokia 6230 er en business telefon værdig og dens finish er upåklagelig. Telefonen virker solidt og eneste negative er det tynde bagerste cover, som får telefonen til at lyde lidt hul når man banker på det med neglen – men hvem gør nu også det til hverdag?

Den største overraskelse står tastaturet for. Det er ikke hver dag vi oplever et tastatur med så præcise trykpunkter som i en 6230, og det forfører i den grad at det næsten er umuligt bare at lade telefonen ligge stille – der skal pilles og trykkes hele tiden.

Men det er ikke kun udseendet Nokia 6230 har med sig. Displayet viser 128 x 128 pixels i 65.000 farver. At Nokia nu har forhøjet farve dybden fra 4.096 farver til 65.000 farver er ikke nær så markant som det nye aktive TFT display.  Det positive ved den type skærm er at ikoner / billede i displayet nu forgår langt hurtigere end det man tidligere er vant til fra Nokia. Ligeledes noterer man positiv, hvor godt of flydende det aktive TFT display fungere som søger ved billede eller videooptagelser.

Mens storsælgeren og vinderen af titlen årets mobiltelefon i 2003 (valgt på 3GSM kongressen i Cannes tidligere på året) Sony Ericssons T610, må nøjes med ca. 2Mb intern hukommelse, har 6230 6Mb af slagsen og ikke mindst et MMC slot til udvidelsen af hukommelsen. Eneste negative er dog, at telefonen skal slukkes hvis du vil bytte MMC kortet, da slottet ligger under batteriet. Samme ”fejl” har også Nokia 6600 mens Siemens SX1- uden at vi nu vil sammenligne 6230 med disse i øvrigt – hvad det angår, viser retningen. Positiv er dog at Nokia har valgt at inkludere et 32Mb MMC kort som standardudstyr. I øvrigt følger der også et headset med ved købet af telefonen.

Som nævnt, kan 6230 optage videoklips – op til 2Mb som er ca. fem minutter – og men har også mulighed for direkte streaming hvis man måtte ønske det. Der er også blevet plads til en MP3 afspiller og en indbygget radio. Sidstnævnte kan også bruges som vækkeur.

Det indbyggede VGA kamera (640 x 480 pixel) er fuld ud tilstrækkelig til snapshots. Telefonbogen skulle jf. Nokia kunne rumme op til 1.000 kontakter og telefonbogen kan som kalenderen synkroniseres med Outlook – der medfølger en CD med blandt andet Nokia Phone sync 5.8. 6230 benytter Nokias serie-40 hvilket på det punkt er synd, da serie-40 har en velkendt fejl med at ikke alle felter kan synkroniseres og f.eks. For- og efternavn sættes sammen i et felt i telefonen – det er ikke godt nok i en business telefon.

6230 har også Presence og EDGE teknologi om bord, men eftersom ingen operatører i Danmark understøtter dette, kunne vi heller ikke stifte bekendtskab med disse teknologier og kommer derfor heller ikke mere ind på det i denne omgang.

Alt i alt overbeviser 6230 i den grad i et sammenspil af features, kvalitet og teknologisk Feinschmeckere, at titlen som måske Danmarks bedste telefon indtil videre vil være fortjent.

Af Jens Peter Lange

Nokia 6230

Måske for tiden den bedste telefon i Danmark

Størrelse: 103x44x20 mm

Vægt: 97 g

Display: TFT / 65.000 farver / 128 x 128 pixels

+ Høj kvalitativ finish og brillant tastatur

+ Stor hukommelse der kan udvides

+ Radio, MP3 og videoplayer

+ VGA kamera med integreret video optagelse

+ Forbindelsesmuligheder: GPRS, HSCSD, EDGE, email, MMS, BT, IR og datakabel

– Upræcis navigationsknap

– Dårlig synkroniseringen med Outlook

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here