1st test

Nokia 7610

FØRSTE DANSKE TEST

SÅDAN SER DEN altså ud Nokias første megapixel mobiltelefon! For kun tretten uger siden præsenterede Nokia denne showstopper på CeBIT messen i Hannover i Tyskland og nu er den landet i butikkerne i hele Europa.

Igen har Nokia valgt at gå nye veje når vi ser på selve designet af mobiltelefonen. Meget iøjnefaldende er designet af tastaturet og med tastaturet fra modellerne 7210, 7600 eller 3650 i tankerne, er det nærliggende at frygte at Nokia igen har valgt designet frem for brugervenlighed. Men lad os allerede i indledning afsløre at tastaturet til trods for et lidt ekstravagant layout er fuld funktionsdygtig, og der ikke tilnærmelsesvis optræder problemer i dagligdagen. Så er det sagt!

7610 anvender den velkendte Series 60-platform som vi kender allerede fra fx 6600 eller Siemens SX1. Nokia har dog optimeret tydeligt brugergrænsesnittet enkelte steder i forhold til førnævnte 6600. Det er fx nu muligt at scrolle gennem de til dels lange menulister i begge retninger. Det betyder at med et enkel klik kan man komme fra det første punkt i listen til det sidste og det var ikke muligt i 6600. Mens vi er ved 6600 så er 7610 med sine 109 x 53 x 19 mm og 118 g ikke nævneværdig mindre end den kompakte 6600 – men en hel del slanker. 7610 ligger ikke kun rigtig godt i hånden men føles også ”bedre” at håndtere end 6600 og faktisk giver designet med de to spidse og to runde hjøer mening når telefonen holdes i hånden. Med andre ord – vi taler om praktisk design og det er normalt to modsætninger.

TFT-displayet kan vise 65.536 farver og benytter den mest udbredte opløsning i en Series-60 telefoner (176 x 208 pixel). Umiddelbart synes vi at farverne er mere skarpe og har mere dybde end i 6600, men det kan også skyldes den mørke farve af selve telefonen omkring displayet. I øvrigt ligger displayet godt beskyttet dybt ind under coveret.

I modsætning til 6600 har 7610 ikke en joystick men en fem-vejs navigationsknap der fungerer præcis og nøjagtig. Den valgte løsning er også milevidt bedre end den navigationsknap Nokia anvender i 6230. Selve tastaturet har vi været kort inde på før og som nævnt, fungerer tastaturets layout efter vores mening både hensigtsmæssig og uden de store problemer. Faktisk oplevede vi at sms skrivning med to hænder er hurtigere end på et konventionelt tastatur!

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here