Branchenyt

Swipp køber Paii

Kampen om dine mobilbetalinger fortsætter. Du har med garanti lagt mærke til, at Swipp kører en voldsomt stor (og dyr) markedsføringskampagne. Og nu køber man sig også til lidt flere markedsandele, ved at Swipp køber Paii

”Med købet af Paii vil vi skabe fremtidens mobilbetalingsløsning. Swipp bliver tilgængelig for alle danskere, uanset hvilken bank de er kunde i, og vores fælles løsning vil gøre det nemmere for både forbrugere og erhvervsdrivende at bruge mobilen som betalingsmiddel på nettet og i fysiske butikker,” siger Martin F. Andersen, der er adm. direktør for Swipp.

Stærk fælles løsning
I første omgang vil kunderne ikke opleve nogen forandring, men i 2015 lanceres en helt ny Swipp-app. Den bliver udviklet på baggrund af en sammenlægning af Paii og Swipps medarbejdere og teknologier, der supplerer hinanden godt.

”Ved at kombinere vores viden, erfaring og kompetencer fra både bankerne og teleselskaberne får vi et unikt udgangspunkt for at udbrede mobilbetaling i Danmark. De erhvervsdrivende får adgang til en større kundebase, og forbrugerne får langt flere muligheder for at betale med mobilen. Derudover giver sammenlægningen med Paii os mulighed for langt hurtigere at udvikle en skræddersyet og brugervenlig mobilbetalingsløsning, der kan integreres direkte i kasseapparaterne i detailkæderne,” siger Martin F. Andersen.

Han suppleres af direktør i Paii, Peter Bredgaard, der ser frem til at fortsætte arbejdet under Swipps navn.

”Vi ser et stort potentiale for at løfte mobilbetaling til et nyt niveau i Danmark. Sammen med Swipp fortsætter vi arbejdet med at udvikle fremtidens betalingsform, og vi ser frem til at præsentere danskerne for en række nye muligheder det kommende år,” siger Peter Bredgaard.

Hos teleselskaberne TDC, Telenor, Telia og 3, som står bag Paii, er der tilfredshed med aftalen med Swipp.

”Med Paii har vi opbygget en virksomhed med stærke kompetencer og udviklet en teknisk platform med unikke funktionaliteter, som har vist sig attraktiv for bankerne. Samtidig har vi i ejerkredsen draget den konklusion, at betalinger ikke er teleselskabernes kerneforretning på samme måde, som det er for bankerne. På den baggrund er det den rigtige beslutning at sælge Paii til Swipp,” siger bestyrelsesformand for Paii, Flemming L. Jensen.

Swipp og Paii smelter sammen
I forbindelse med sammenlægningen mellem Paii og Swipp, bliver Swipp-direktøren Martin F. Andersen administrerende direktør. Alle ansatte i Paii bliver en del af det nye selskab, som får til huse på Paiis nuværende adresse i København. Peter Bredgaard, nuværende administrerende direktør i Paii, træder ind i direktionen.

Swipp ejes af Nordea (30%), Regionale Bankers Forening (30%), Lokale Pengeinstitutter (30%) og Nykredit (10%).

Købet af Paii træder i kraft, når Finanstilsynet har givet sin godkendelse.

Comment here