Nyheder

Telia: Dårlig mobildækning i Royal Arena

Når Københavns nye multiarena i Ørestaden i aften for første gang slår dørene op for koncertgæster, er det ikke alle gæster, der skal forvente at kunne bruge mobiltelefonen inde i den nye arena. Royal Arena har nemlig ikke tænkt mobildækning ind som en del af byggeriet. Tværtimod kræver Royal Arena så høj en masteleje, at både Telenor og Telia har været nødt til at afstå fra at opsætte mobiludstyr i arenaen.

Godt 40 procent af Royal Arenas koncertgæster skal ikke forvente at kunne uploade fotos fra koncerterne eller gennemføre en et opkald fra arenaen. Det er konsekvensen af, at Royal Arena ikke har tænkt mobildækning ind som en del af byggeriet. Det betyder, at teleoperatørerne er nødt til at opstille mobilmaster på selve bygningen for at kunne give dækning til gæsterne. Royal Arena opkræver imidlertid overfor Telenor og Telia så høj en masteleje, at de to teleselskaber har været nødt til at afstå fra at opsætte en mast.

En del af oplevelsen går tabt
Hos Telia og Telenor er man forundret over Royal Arenas manglende fokus på mobildækning:

”Vi ved, at det betyder meget for vores kunder, at de kan bruge deres mobiltelefon til at finde hinanden og dele oplevelsen ved at uploade billeder, når de er koncerter. Det ved Royal Arena naturligvis også godt, og på den baggrund er det ærgerligt, at man vælger at bygge en flot arena uden at tage højde for noget så vigtigt for koncertoplevelsen som mobildækningen,” siger netværksdirektør i Telenor Peter Ditlev Nødbak.

Han suppleres af sin kollega fra konkurrenten Telia, Henrik Kofod, der påtaler Royal Arenas prisfastsættelse af mastelejen:

”Moderne og miljørigtigt byggeri er en effektiv stopklods for mobildækning. Derfor er det vigtigt, at man i nybyggeri tænker indendørs mobildækning med fra starten. Det er en helt almindelig fremgangsmåde – også i tilsvarende koncertsteder og multiarenaer. Men i det her tilfælde kommer mobildækningen først med på bagkant og endda til en pris, der meget langt over selv den københavnske markedspris.”

I Royal Arena er Telenor og Telia blevet afkrævet et leje, der er mere end 10 gange højere end den gennemsnitlige masteleje i resten af København.

Sætter midlertidig mobilmast op
Når Royal Arena i aften åbner dørene for åbningskoncerten med Metallica har Telenor og Telia helt ekstraordinært valgt at opsætte en mobilmast på et nærliggende område, som forhåbentlig kan afhjælpe den dårlige mobildækning, som weekendens koncertgæster i Royal Arena ellers ville opleve.

”Vi har i dag valgt at opsætte en midlertidig mobilmast i nærheden af arenaen, så de tusindvis af Metallica-fans ikke bliver snydt for muligheden for at kunne dele fotos og videoer med vennerne. Det er dog ikke en optimal eller langtidsholdbar løsning, og vi opfordrer derfor Royal Arena til at komme med et nyt udspil, så vi kan finde en varig løsning til glæde for arenaens gæster og Telia og Telenors kunder,” lyder den fælles appel fra Peter Ditlev Nødbak fra Telenor og Henrik Kofod fra Telia.

Billede: Telia og Telenor har opsat en midlertidig mobilmast for at imødegå dårlig mobildækning i Royal Arena

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here