1st test

Test af LG G Watch R

Det siges at Smartwatches er det helt store nye sort. Men indtil videre synes vi her på mobilbladet.dk, at smarture såsom Casio Edifice EQB-500 er langt smartere end de ure, som producenterne selv kalder for Smartwatches.

 

Samsung har indtil videre været et af de få selskaber der for alvor har kastes sig ind i dette marked, men også LG er godt på vej. Sidste nye fra LG er netop dette G Watch R.

Det første man bemærker, er, at der tale om et rundt ur. Ja, ikke noget vi er vant til fra de nye Smartwatches. Men rundt er G Watch R. På højre side sidder der en krone som på et ”rigtig” ur og som bruges til at tænde og slukke ”skærmen”. Umiddelbart virker LG G Watch R mindre tyk end Moto 360, der har været det første runde Smart ur. Men begge er 11 mm høje, så det er resten af designet der giver dette indtryk.

Men ikke nok med at LG G Watch R har samme højde som Moto 360 – begge har også samme diameter. 46 mm. Urhuset virker solidt men der er en smule plastik touch over uret ligesom selve urremmen ikke virker særligt højtkvalitativt.

Såfremt du vælger at købe et LG G Watch R vil vi klart anbefale, at du udskifter selve urremmen med et andet 22-mm af slagsen fra urmageren.

Til gengæld er LG G Watch R over 10 g tungere end et Moto 360 men det er ikke noget man lægger mærke til i det daglige. Praktisk er det dog, at LG G Watch R er vandtæt efter IP67.

Skærmen er med 1,3 tommer en anelse mindre en netop Moto 360, men opløsningen er den samme dvs. 320 x 320 pixel o dette garanterer et meget skarpt billede. Om end der ikke er en indbygget sensor der styrer lysstyrken, så kan denne ændres inde i menuen.

Men hvad „driver“ så sådan et Smartwatch? I dette tilfælde er der tale om en Snapdragon 400 der arbejder med 1,2 Ghz og får hjælp af 512 MB arbejdshukommelse. Og det er faktisk nok eftersom vi ikke har oplevet nogen form for ”lag” under brug af LG G Watch R.

Også stemmestyringen fungerede uden problemer og anmærkninger og i modsætning til Moto 360 føler vi, at hjertefrekvensmåleren virkerede hurtigere. Til udstyrslisten hører i øvrigt også et barometer samt et kompas.

Styreprogrammet er Android Wear – 2.0 nu.

Så langt så godt. Men hvad så med batteritiden som indtil vidree altid har været og er et større problem for de såkaldte Smartwatches? LG har fundet plads til et 410 mAh batteri og det betyder i praksis, at det er muligt at benytte uret med jævne mellemrum med fuld lysstyrke i over 24 timer (!). Og hvis man tænker sig lidt om, så endda mere. Når det er sagt, så betyder det dog stadig, at du ligesom din mobil, skal oplade uret ”hver nat”.

Der er ikke nogen tvivl, at LG G Watch R’s største konkurrent er Moto 360. Sidstnævnte virker mere eksklusivt og er mere behageligt at have på håndleddet men til gengæld har Motorolas Smartwatch en lidt ældre processor og lidt dårligere performance.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here