1st test

Test af Samsung Note 4

I løbet af de sidste par år har Samsung haft en ”lille” del af Smartphone-marked for sig selv; den del af marked, hvor Note-serien har domineret. Stort display med en lang række specielle funktioner samt betjening med en pen! Det er Samsung Note. Og nu i den nyeste version. Note 4.

Det hvad der med den nye Note 4 mest falder i øjne er uden diskussioner skærmen. 5,7 ” måler denne skærm med AMOLED-teknologien og som opløser med imponerende 2.560 x 1.440 pixel. Det er ikke kun på papiret imponerende men endnu mere i virkeligheden. Bagsiden er fortsat af det hvad Samsung kalder Polycarbonat – det hvad vi andre kalder plastik – men virker faktisk næsten som læder. Ligeledes imponerende. Til trods for den store skærm, er størrelsen af Note 4 ikke voldsomt eftersom Note 4 kun er minimal større end forgængeren Note 3 – og endda kortere end iPhone 6 Plus.

Samsung Note 4 (4)
Note 4 har ikke kun en imponerende flot skærm – Note 4 har også rigtig mange features. Nyeste Bluetooth version 4.1, 32 GB intern hukommelse som kan udvides med et microSD kort med op til 128 GB. WLAN-ac, HSPA+ samt LTE Cat.6 hvilket i teorien tillader download hastigheder på op til 300 MBit/sek. I teorien altstå.

NFC har Note 4 også ligesom en fingerscanner i Home-knappen og nå ja, en puls måler er der også på bagsiden.

Man fristes til at sige, at Note 4 har alt det hvad man i dag kan få i en Smartphone. Ikke helt. Note 4 er ikke vand/støv tæt som fx Xperia Z3. Note 3 har heller ikke nogen indbygget FM-radio og så undrer det os, at USB stikket ikke er et 3.0 men nu „kun“ et USB 2.0 stik.

Så langt så godt. Man kan faktisk også telefonere med Note 4 og det gør Note 4 ikke så dårligt endda. Lyden er rigtig god ligesom man med fordel kan benytte højtaleren til hands free samtaler.

Med den stor mobil følger der normalt også et stort batteri ( 3.220 mAh) som i testen havde nok saft og kraft til at levere næsten 8 timers non-stop surftid. Og med Qualcomms Quick-charge-teknologi er det muligt at oplade batteriet fra nul til 50 % på kun 30 min. Fra nul til 100 % går der knap to timer. Et super resultat.

Når du køber Samsung Note 4, så får du Note 4 med Android 4.4.4, som der egentlig ikke er en finger at sætte på. Kraftværket er en Qualcomm Snapdragon 805 processor der har fire kerner der har en maksimal arbejdshastighed på 2,7 GHz. Til hjælp er der 3 GB RAM. Mere power er næsten ikke muligt nu om dage. Dette ses også, når man tester Note 4 med en række Benchmark programmer – AnTuTu tager fx hensyn til skærmen størrelse og havner over 45.000 point.

Stor flot skærm – masser af power – masser af muligheder….. og til trods for at Samsung vitterlig har prøvet
at gøre alt bedre på brugerfladen med muligheden for fx split screens som mange kender fra Windows, så
er jeg dog ikke 100 % fan af Samsungs UI (User Interface) Touchwiz. Men det er mere en personlig
præference end et objektivt synspunkt.

Samsung Note 4 (20)

Til gengæld forstår jeg ideen med den såkaldte S Pen som man hurtig bliver god ven med når man benytter en Note 4 i nogle dage. Ligesom med en computer mus kan man markere, slette, flette eller bare laver noter. Men det betyder også, at man så benytter sin smartphone mere som en tablet end som en smartphone. Og det er faktisk lige det en Note 4 er. En blanding mellem en smartphone og en tablet; ja størrelsen gør også, at vi tidligere har kategoriseret dette som en Phaplet.

Ingen smartphone uden et kamera, og her har Note 4 et 16 MP af slagsen. I dagslys er billederne meget fine med goder farver. Falder mængden af lys så falder desværre også kvaliteten af billederne. Til gengæld er det værd at nævne, at Note 4 kan optage videoer i 4K kvalitet mens kameraret på forsiden optager med 3,7 MP.

Med andre ord – Note 4 er en rigtig god smartphone i en klasse for sig selv. Et alternativ til Note 4 kommer i øvrigt fra en hel anden kant end man skulle tro – forgængeren Note 3 som vi testede for lidt over et år siden, gør det stadig rigtig godt den dag i dag. Og priserne er faldet en hel del siden sidste år – plus med Note 4 på gaden i dag.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here