AppsBranchenyt

Uber kommer til Danmark

København bliver den næste by, der får glæde af Uber. Helt konkret bliver det premiumtjenesten UberBLACK, der fra i dag lanceres i København. UberBLACK er Ubers luksusudgave, hvor man kun benytter professionelle chauffører, der sidder bag rattet i biler som Mercedes E- og S-klasse, BMW 5 -og 7-serien eller Tesla.

Som med alle Uber-services vil brugerne også med UberBLACK, inden selve turen, modtage både registreringsnummer, navn og billede af den pågældende chauffør, mens kunden efter endt tur vil modtage en GPS-oversigt over turen.

Uber baserer sin service på sin innovative app, der bruger GPS-systemet på smartphones til at lokalisere kundens position, hvorefter dette registreres hos nærmeste tilgængelige chauffør. Tjenesten kræver ikke afregning mellem kunde og chauffør, idet betalingen automatisk sker via app’en, der er koblet op på kundens kreditkort.

”Vi ser meget frem til at lancere Uber i København, da det er vores indtryk, at danskerne er på forkant med innovative tiltag som Uber. Derfor ser vi frem til at introducere københavnerne for Uber, der har været en kæmpe succes i Sverige, hvor vi allerede har lanceret en række af vores services. Vi håber derfor, at vi kan bygge videre på successen i Danmark,” siger Jo Bertram, der er CEO for Uber i Norden og UK.

Uber

UberPOP får testperiode

Som en del af lanceringen af UberBLACK, benytter Uber samtidig lejligheden til at forsøge sig med en af sine andre services i København. Det drejer sig om UberPOP, der i første omgang får en prøveperiode på seks måneder i København. Her vil man indgå samarbejde med udvalgte chauffører, der skal gennemgå Ubers godkendelsesprocedure.

Jo Bertram håber, at UberPOP vinder indpas, idet servicen bidrager til skabe flere miljøvenlige transportmuligheder for metropoler som København.

”Vi ser meget frem til at se, hvordan UberPOP klarer sig i København. UberPOP bidrager nemlig til, at borgerne kan få en billig, nem, sikker og fleksibel måde at transportere sig rundt på. Derudover er det godt for miljøet, da vi allerede gør brug af de eksisterende biler i København,” siger Jo Bertram.

Foruden København bliver UberBLACK samt prøveperioden med UberPOP også fra i dag lanceret i Oslo og Helsinki.

Uber er allerede til stede i over 230 byer i 46 lande.

Comment here