Nyheder

Unge storby-kvinder fører an i streaming-revolutionen

Danske kvinder streamer i dag flere film og serier fra betalingstjenester som HBO og Netflix mv. end indhold fra de danske tv-kanaler DR og TV2. Det er en af konklusionerne i en ny analyse fra Telia om streamingforbruget herhjemme.

Danskerne har i den grad har taget streamingtjenesterne til sig. Det viser en aktuel undersøgelse, som Telia har fået gennemført blandt 1006 danskere mellem 18 til 74 år.

Analysen viser, at den samlede andel af danskere, der mindst én gang om ugen streamer film og serier fra tjenester som HBO, Netflix, Viaplay mv., nu er præcis lige så stor som den del, der streamer tv fra de landsdækkende kanaler DR og TV 2. Og blandt kvinderne er der i dag flere, der vælger at streame fra betalingstjenesterne, end der ser indhold fra fra TV2’s og DR’s kanaler på deres computer, mobil eller tablet.

Stiller man skarpt på de forskellige generationer, er der også forskel på præferencerne:

”Især de 18 til 34-årige, den såkaldte Generation Y, skiller sig markant ud i forhold til gennemsnittet. I denne aldersgruppe abonnerer hele 64 pct. på en streamingtjeneste med film og serier – mod 42 pct. blandt alle danskere”, siger privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard.

Undersøgelsen viser desuden en klar tendens til, at fans af streamingtjenester er overrepræsenterede i København og det midtjyske område, der omfatter Aarhus og omegn.

Det er analyseinstituttet YouGov, der har gennemført undersøgelsen på vegne af Telia.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here