1st test

Test af LG G3

I rækken af smartphones som man let glemmer står sidste års LG G2, alt imens den fulgte de interessante specifikationer som et hvert Android flagskib burde have – flot design, godt 5.2” display og et udmærket kamera, har den nu gamle G2 ikke meget at sige når konkurrenterne i dag f.eks. hedder Samsung Galaxy S5 og HTC ONE (M8). LG’s nye modsvar er ifølge dem selv, simpelt og smart.

LG G3 har ligesom dens forgænger de nødvendige specifikationer krævet for at lege med i toppen og kommer dertil med en håndfuld spændene features som er unikke for G3, men hvad har LG gjort for at distancere G3 fra sidste års G2? 5.2” skærmen er blevet skiftet ud med en 5.5” og alt imens et tillæg på 0.3-tommer kan virke som en obligatorisk forbedring har LG taget et ekstra langt skridt med den imponerende 538 ppi Quad HD skærm med en opløsning på 2560×1440 px. Sagt på en anden måde har LG mast pixels svarende til 4 HD fjernsyn ned i håndholdt format. Det er vildt, man kan se det og det er i høj grad med til at gøre G3 til en oplevelse i sig selv.

Okay, den har en skærm der kan vise 4x HD og de pre-loadede demonstrations videoer slår benene væk under dig, hvilket er meget fint hvis du er typen der kan lide at blære sig overfor vennerne, men videoerne er tydeligvis optaget med high-end kameraudstyr som vel at mærke ikke kan være i en bukselomme. Dertil har du stadig besværet med hurtigt at finde videoer som understøtter Quad HD, simpelthen fordi formatet er så nyt og dermed ikke har nået at konstituere sig. Derfor er spørgsmålet nået til hvad du selv kan producere med en G3? – Vi er stadig langt fra at kunne optage spillefilm på mobilerne, men med et 13 megapixel OIS+ kamera, hjulpet af lynhurtigt Laser Auto Focus er du sikker på at fange de vigtigste detaljer. LG’s flagskib har altså et godt kamera efter smartphone standarder, sikke en overraskelse for en telefon til omkring 5000 danske kroner uden abonnement… Med sarkasmen lagt til side igen har kameraets brugervenlighed bevist LG’s egen udtalelse_ ”simple is the new smart”, da man med let gestikulering kan behandle farvefiltre, hvidbalance, kontrast, HDR-toner og sågar tilt-shift efterligning. Billedbehandling er legene let og du kan hurtigt give dine billeder ekstra udtryk, hvilket gør G3 suveræn til -og med billeder.

G3 kommer med Android 4.4.2 KitKat og indeholder et minimalt antal pre-installerede apps, i hjertet sider den nye Qualcomm Snapdragon 2.5GHz Quad-Core processor som holder frame-raten stabilt høj på den ellers store skærm, samt klarer de tunge udregninger ganske hurtigt. Strømmen bliver leveret af et 3.000mAh batteri, som kan skiftes ud. Når man sætter telefonens samlede output i forbindelse med batteriets levetid er G3 i særklasse, med modereret brug klarer den 2-3 dage uden opladning –tag den Apple.

G3’s nøgle specifikationer:

Chip: Qualcomm SnapdragonTM 801 (op til 2.5GHz Quad-Core)

Skærm: 5.5-tommer Quad HD IPS (2560 x 1440, 538ppi)

Hukommelse: 16/32MB eMMC ROM / 2/3GB DDR3 RAM / microSD slot (128GB max)

Kamera: Rear 13.0MP with OIS+ and Laser Auto Focus / Front 2.1MP

Batteri: 3,000mAh

Operativ System: Android 4.4.2 KitKat

Størrelse: 146.3 x 74.6 x 9.3mm

Vægt: 153,7g

Netværk: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)

Forbindelser: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart Ready (Apt-X), NFC, SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0

Farver: Metallic Black, Silk White, Shine Gold

Funktioner: Smart Keyboard, Smart Notice, Knock CodeTM, Guest Mode

Billeder taget med LG G3

20140621_035259~2

20140623_220009

Konklusion:

G3 hører til blandt de bedste Android telefoner på markedet, selvom den ikke slår hypen omkring Samsung Galaxy S5 er du sikker på den er pengene værd. Hype er heller ikke alt og G3 tilbyder en formidabel brugeroplevelse. Vi ser en tydelig sammenhæng mellem LG’s ”Simple is the new smart” og den forbedrede brugeroplevelse. Ofte virker efterfølgeren i en smartphone-serie blot som en længe ventet opdatering, men LG er gået lidt længere med G3, en dybdegående opdatering af UI layoutet og et koncentreret udvalg af funktioner får telefonen til at virke gennemtænkt og ny. LG siger selv at det simple er det nye, så hvis nye smartphones skal handle om at afkomplicere brugeroplevelsen har LG’s flagskib sat den rette kurs. Der er stadig en masse unødvendige info-screens og annonceringer, som man blevet træt af at lukke og man skal være fan af store smartphones før man overvejer at investere i en G3.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here